NOVES BASES I NOVETATS DE L’EDICIÓ 2016 DE QUARTMETRATGES

Un any més tornem a la càrrega amb una nova edició dels dos concursos que donen forma a Quartmetratges, un festival de curts que tracta de reivindicar el talent dels creadors valencians i acostar les seues obres al públic. Aquest any celebrem el XXXIII Concurs de Curtmetratges i la XXVIII edició del concurs de Guions per a curts, mantenen tant els premis como les seccions d’anys passats.

En el nostre afany de continuar millorant, enguany tornem amb novetats que esperem siguen del vostre grat. Fa unes setmanes ja us informàrem de com l’Associació de la Indústria del Curtmetratge ens va atorgar el seu Certificat de Qualitat (Més informació ací), però ara volem ressaltar algunes de les novetats d’enguany, que esperem que siguen del vostre grat. Abans de passar a analitzar-les, podeu trobar les bases en el següent enllaç:

BASES 2016

I ara veurem les principals novetats:

banner-web-bases-2NOU PREMI AL CURT REVELACIÓ
Fa tres anys vàrem reforçar la nostra aposta pel cinema en valencià creant un premi dedicat especialment als curtmetratges en la nostra llengua, i enguany oferim amb un nou Premi al Curt Revelació, que complementa el nostre palmarès.

La qualitat dels curtmetratges valencians és indubtable i, amb cada nova edició, veiem com el nivell es manté, però en pràcticament totes les edicions ens hem trobat amb un problema similar: Hi ha curts que captiven els membres del jurat però que, per un motiu o un altre, no són viables com a guanyadors d’una de les seccions. Quan s’ha donat aquest cas habitualment s’ha fet ús de les “Mencions Especials”, que el jurat ha utilitzat com a eina per tal de donar rellevància al curt.

Enguany volíem donar un pas més enllà i, d’una manera no només simbòlica, donar suport als curtmetratges que aconsegueixen transmetre grans idees malgrat moure’s en espais més limitats, bé siga per recursos o per experiència. Curts que es fan, principalment, amb enginy i talent i que expliquen històries que ens motiven i ens emocionen.

AMPLIACIÓ DE LA DURADA MÀXIMA
Enguany a més hem ampliat de 25 a 30 la durada màxima dels curtmetratges participants. Hem estat un temps reflexionant respecte aquest canvi, i finalment hem decidit acollir-nos al criteri marcat l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques en les bases de participació dels Premis Goya . No volem que cap curt valencià es quede fóra de Quartmetratges per uns minuts de diferència.

REVISIÓ DE LES BASES I LA FITXA D’INSCRIPCIÓ
Hem aprofitat per a revisar a fons el text tant de les bases com de la fitxa d’inscripció. L’objectiu ha estat aclarir al màxim les condicions de participació, i simplificar el procés. La fitxa d’inscripció ha patit una forta revisió i una reducció significativa. No obstant això, continua sent molt important adjuntar tota la documentació sol·licitada.

Des de que es va possibilitar la inscripció amb Movibeta ens hem adonat que molts participants obvien alguns dels requisits establits en les bases, especialment en el que concerneix a la documentació dels Directors. Els participants a Quartmetratges són els directors i directores de la Comunitat Valenciana, i és per això que la identificació dels directors i directores participants és especialment important.

Esperem que al revisar les bases i simplificar la fitxa d’inscripció es puga millorar el procés d’inscripció en el festival .

ESPEREM LES VOSTRES OBRES
Disposeu des del 18 de maig fins al 17 de juny a fer-nos arribar els vostres curtmetratges i guions. Temps més que suficient per a recopilar tota la informació necessària i enviar-nos vostres obres.

Un vegada més anem a oferir-vos la possibilitat d’enviar-nos els vostres curts mitjançant la plataforma Movibeta, que estem acabant de preparar per a aquesta nova edició, i que estara disponible a partir del dia 18.

En aquesta pagina podreu trobar els enllaços tant a la versió web com als pdf amb les bases d’enguany. També podeu descarregar-vos la fitxa d’inscripció en pdf, que podeu emplenar directament.

A més a més, us recomanem que ens seguiu e
n els nostres perfils de Facebook i Twitter des dels quals us anirem donant puntual informació del festival.

Per favor, ajudeu-nos a fer arribar aquesta convocatòria a tots els creadors valencians, perquè asi puguem gaudir del millor cinema fet a València.

Anim i molta sort!

banner-cortometrajes
Fes click en la imatge per
anar a la pagina corresponent.

banner-guiones
Fes click en la imatge per
anar a la pagina corresponent.
Ficha de Inscripción Quartmetratges 2016

banner-guions-3
Fes click en la imatge per
anar a la pagina corresponent.

banner-curts-3
Fes click en la imatge per
anar a la pagina corresponent.
Fitxa Inscripció Quartmetratges 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.