JURATS QUARTMETRATGES 2021

NURIA CASTELLOTE

És llicenciada en Comunicación Audiovisual en cursar els seus estudis a la Universitat de València i la Université Paris III, i Màster en Traducción Audiovisual per la Universitat de Sevilla. Forma part de l’equip de programació de la Filmoteca Valenciana des de 2006 i ha colaborat puntualment en la programació de cicles en l’Aula de Cinema de la Universitat de València (2007-2008) i en el festival Mostra la Ploma (2018). Des de 2013, imparteix cursos d’anàlisi cinematogràfic en la Universitat Politècnica de València. Ha estat miembre de l’equip tècnic del congrés El cine europeo del siglo XXI, en el marc del Festival de Cine Europeo de Sevilla de 2004, i de les I Jornadas Internacionales sobre el Audiovisual Contemporáneo, organitzades per l’Institut Valencià de Cinematografia en 2007. Ha format part del jurat de diversos festivals internacionals de cine, entre els quals La Cabina (2016), Humans Fest (2019) y Zinegoak (2020).

PEPE SAPENA

València, 1992. Graduat en Dret per la UV i diplomat en Direcció Cinematogràfica per la ECAM. Ha dirigit varies peces experimentals i documentals, a més a més de fashion films i videoclips seleccionats en distints festivales i publicats en diverses revistes i mitjans online. Els seus curts de ficció Pesca en agua dulce (2018) i Las llamas del sol (2019) han rebut també nombroses seleccions i premis, valorant-se este segon com un dels millors curtmetratges de l’año 2019 segons la revista Caimán Cuadernos de Cine. El seu últim treball, Sin prisa por llegar a ninguna parte, forma part del Catàleg Curts 2021 de l’IVC. Web personal: https://www.alcalinaspilas.com

GERARDO LEÓN

Més de quinze anys d’experiència en treballs com montador, guioniste i realitzador per a  documentals, programes de televisió, publicitat, curtmetratges i llargmetratges de ficció. L’any 2008 va ser guanyador de la secció de curtmetratges del festival Mostra de Valencia. En funcions de periodiste, des de l’any 2008, és redactor i responsable de la secció de cine del Magazine cultural de la ciudad de Valencia, Agenda Urbana, amb centenars d’entrevistes, articles d’informació cultural i crítica cinematogràfica. A més a més, ha realitzat col.laboracions per la revista Caimán Cuadernos de Cine (anteriorment Cahiers du cinéma, España). Des de l’any 2017 és membre de l’equip de selecció de llargmetratges del Festival Cinema Jove de Valencia. També, redactor de la revista oficial del festival. Recentment ha estat nomenat director de la revista Trama, publicació de l’Academia Valenciana de l’Audiovisual de propera aparició.

Jurat presidit per la regidora de Cultura, Memòria, Patrimoni, Igualtat, Turisme i Polítiques Inclusives, Cristina Mora.