TALLERS 2012

Ficha de inscripción talleres Quartmetratges okS’obri la inscripció als tallers que s’ofereixen al QMT 2012

Per a participar als tallers cal formalitzar la preinscripció abans del 8 d’octubre entregant la fitxa de inscripció, personalment a la Casa de Cultura de Quart de Poblet (Plaça Valldecabres, 19) o per correou electrònic (cultura@quartdepoblet.org) amb el resguard d’ingrés dels 5€ de la col·laboració al compte: 3195-0022-19-2207689213 (Caixa Popular)

S’ha ampliat el temps fins al dilluns 15 d’octubre

Descarrega la informació dels talleres en pdf

1.- VOLS DOBLAR UNA PEL·LÍCULA?

  • Professor: Francesc Fenollosa
  • Durada: 2 hores
  • Data: divendres 19/10/2012
  • Grup 1: de 16h a 18h
  • Grup 2: de 18h a 20h
  • Dirigit: Estudiants de Secundària
  • Lloc: Espai de Creació Jove
  • Descripció:“Vols doblar una pel·lícula?” és una activitat lúdica i divertida en la qual els participants al llarg d’una sessió de dues hores esdevenen dobladors de seqüències cinematogràfiques de pel·lícules de gèneres molt variats. Al llarg de la sessió els participats doblaran preses de pel·lícules, com poden ser clàssics del cinema, documentals, pel·lícules d’animació infantil, etc. Aquesta innovadora activitat ens permet treballar d’una manera motivadora la comprensió lectora i l’expressió oral, ja que els joves s’adonen de la capacitat  expressiva de la seua veu.
  • Informació: Francesc Fenollosa és Professor de l’institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València, integrant del Grup de Materials per a l’ensenyament del valencià com a segona llengua, autor de diversos textos per a l’ensenyament del valencià a l’EGB.
   Es traductor-adaptador professional per al sector audiovisual valencià, treball que compagina amb la de director i actor de doblatge. Entre altres personatges és la veu del Geni Tortuga de la mítica sèrie d’animació Bola de Drac per a Canal 9-TVV. A més de la seua labor de doblador, ha treballat en més de 30 produccions i coproduccions internacionals de tot tipus com a productor executiu.
   És creador de diversos festivals de cinema, com el TIRANT AVANT- Festival de l’Audiovisual i les Noves Tecnologies, i el Tirant de Mòbil, de curtmetratges per a telèfons cel·lulars, així com de l’Ibero Brasil Cine Festival i autor de la web www.audiovisualsenvalencia.com per a la promoció de les obres audiovisuals en valencià.
   Actualment desenvolupa diversos tallers com “Com sonen les paraules!” de lectura en veu alta, i “Paraules que donen vida”, en el que es creen històries a partir del so de les paraules, així com els de tècniques per a parlar en públic i passar-s’ho bé.

2.-  INTRODUCCIÓ A LA DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ

  • Professor: Xavier Crespo
  • Durada: 4 hores
  • Data: dilluns 15/10/2012 i dimarts 16/10/201
  • Grup: de 18h a 20h
  • Lloc: Espai de Creació Jove
  • Descripció: Aquet curset senta les bases per a una bona introducció al treball de producció, tocant diversos temas com la preparació d’un projecte per a la búsqueda de finançament, els elements a tindre en compte a la preproducció, la formació dels equips, el pla de treball  i la postproducció, entre altres conceptes necessaris per convertir-se en un bon productor.
  • Informació: Xavier Crespo és administrador de la productora Dacsa Produccions des de 1992. Va començar realitzant tasques de producció a la RTVV, estant present en esdeveniments tan importants com la Guerra del Golf, la Guerra de Iugòslavia i la Conferència de la Pau en Madrid entre altres. Continuant en l’àmbit televisiu, ha sigut productor de programes tan innovadors i de caire cultural com Colp d’ull, Nits temàtiques o Sense filtre entre molts altes.
   Va iniciar-se amb la producció teatral, començant amb Historia de Gepeto y Pinocho, va estrenar-se al món del cinema amb tres curtmetratges de ficció, destacant la divertida historia de El envio i l’actualment estrenat Chanel nº5.
   En 1996 va produir el llargmetratge Esperanza y Sardinas, que seria el primer d’una llarga trajectòria fílmica que avarca al voltant de 30 produccions, amb llargmetratges de ficció com Tabarka, Faltas Leves (guanyadora dels Premis Tirant 2007), Entre Esquelas(guanyadora de diversos premis al Festival de Màlaga i a la Mostra de Valènccia) i la acabada d’estrenar Orson West. Dins l’àmbit de la ficció va ser director de producció del llargmetratge de la superproducció a El Capitán Trueno y el Santo Grial. Ha encapçalat la producció de documentals de reconeguda qualitat com La Sombra del Iceberg, Cómicos, Miguel Hernández o la guanyadora d’un Goya, Ibèria.
   També  ha impartit diversos cursos i màsters de producció, forma part del Jurat de festivals com RadioCity i de concursos tan importants com el de curtmetratges de  Bancaixa.
  • Programa:
   Cómo preparar un proyecto para la búsqueda de financiación
   Los distintos elementos a tener en cuenta en la preproducción
   Formación de equipos
   Plan de Trabajo
   Rodaje
   Postproducción
   Márquetin y comercialización

3.-  REALITZACIÓ DE VIDEOCLIPS

  • Professor: Josep Pitarch
  • Durada: 4 hores
  • Data: divendres 19/10/201
  • Grup: de 16h a 20h
  • Lloc: Quart Jove
  • Descripció: Aquet taller ens ofereix les ferramentes necessàries per poder realitzar el nostre propi videoclip. Començant per la història del gènere, anàlisi de les diferents estructures que presenta i tot el procés de treball creatiu del mateix, des de la captació de la idea fins a la realització del guió amb casos pràctics.
  • Informació: Josep Pitarch és professor, editor, productor i director. Amb una llarga trajectòria dins de l’audiovisual, des de 2007 dirigeix La Taca Produccions, productora amb la que ha desenvolupat, entre altres, el llargmetratge documental Més enllà del mur (2010), la sèrie de TV 4cats (2009) i el curtmetratge La Quarantamaula i Un año y un día.
   El seu vincle amb el món de l’audiovisual comença a ser reconegut amb alguns dels videoclips més carismàtics d’Obrint Pas, grup del que ell mateix va formar part com a baixista, i entre els que destaquen El Circ dels Invisibles (2009),Viure (2010) o La vida sense tu (2011), entre molts altres.
   Actualment col•labora habitualment com a realitzador al Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, on imparteix clases des de 2006.
  • Programa:
   Presentació i entrega de material bibliogràfic
   Introducció: Breu història del videoclip
   Situació actual de la indústria: els baixos pressupostos requereixen grans idees
   Visionats: Anàlisi i comentaris
   Tipologia de videoclips: que vull fer i com ho faig
   Fases del treball: De la idea al resultat final
   L’artista, la seua música i altres condicionants
   Acostament a ferramentes de captació i edició
   Cas pràctic: Braimstorming sobre algunes cançons.
   Idea, tractament i esbós de guió d’un videoclip
   Conclusions

4.-  TITOLS DE CRÈDIT

  • Professor: Jordi Abellán
  • Durada: 4 hores
  • Data: dissate 20/10/201
  • Grup: de 10h a 14h
  • Lloc: Espai de Creació Jove
  • Descripció: Aquet curs ofereix un breu repàs de la cronologia i evolució dels crèdits i del seu us, així com un estudi de les seues qualitats i possibilitats narratives i de la seua relació amb el mitjà televisiu. L’última part consisteix en una acostament més pràctic al seu procés de creació amb exemples de diferents treballs.
  • Informació: Jordi Abellán és soci d’una xicoteta productora audiovisual (25P C.B.) des de la seua creació en 2008, va començar amb els curtmetratges a finals dels 90 en realitzant labors de producció i posteriorment edició i postproducció. Ha treballat en televisions locals com canal 13, Valencia TeVe i desenvolupant continguts per a mitjans nacionals com Cuatro, Tele5 i FOX.
   Actualment ha participat en una quinzena de curtmetratges, diversos programes de televisió i ràdio, així com amb les webseries “LHC” i “Archibals in Valencia”.
  • Programa:
   Introducció
   Origen y evolució
   Usos
   Crèdits en TV, ficció y no ficció
   Procés de creació
   Guió
   Storyboard
   Animàtiques
   Postptoducció

Fitxa d’inscripció per a enviar via correu electrónic :

(Descarregar versió en pdf):

DADES A EMPLENAR:

Nom i Cognoms:
Correu electronic:
Telèfon:
Adreça:
Municipi:

TALLER ALS QUALS S’INSCRIU:

TALLER DE REALITZACIÓ DE VIDEOCLIP – Preu 5€ :
TALLER DE TÍTOLS DE CRÈDIT – Preu 5€ :
TALLER D’INTRODUCCIÓ A LA DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ – Preu 5€ :
TALLER DE DOBLATGE – GratuÏt :

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.