Ací teniu el llistat oficial dels curts seleccionats en l’edició Quartmetratges 2015


ALTA COSTURA, de Miguel León Marcos

Sole odia el seu treball. L’acaben de deixar. Es prepara per a la primera cita en mesos: l’ocasió perfecta per a traure de l’armari un somriure i el seu vestit favorit. Quan el seu ‘romeu’ la deixa plantada, això serà el menor dels seus problemes. El vestit, que ha entrat amb penes i treballs, ara es nega a eixir. Per a escapar de la presó de la tela, ha de demanar ajuda a l’única persona que no vol veure.

CALDO DE GALLINA, d’Elena Escura Málaga

En la Bendición, l’escassetat i la pobresa marquen la rutina dels dies. Alfredo resa perquè la seua esposa Glòria millore, però en el poble a penes arriben aliments per a ningú. Com cada dia, Alfredo cuina arròs blanc per a Glòria. Però hui els seus dits entropessen, sense voler, amb una antiga recepta amagada en un dels calaixos de la cuina.

CASITAS, de Javier Marco

Als 35 anys, Carlos i Marta tenen la vida que sempre havien somiat…una casa amb jardí, un gos, fins i tot estan a punt de tindre un fill. Però una vida no pot ser tan perfecta.

CLARKE’S THIRD LAW, de Javier Valenzuela Alamán

Un recorregut màgic per la vida d’Arthur C. Clarke, escriptor i coguionista de “2001: a Space Odyssey” a través del temps i a la recerca d’una civilització extraterrestre.

EL ABRAZO, d’Iñaki Sánchez Arrieta

Raúl, que tracta d’arreglar telefònicament una discussió entre els seus germans, té una trobada inusual amb una dona mentres fa la compra en el supermercat del barri.

EL HOMBRE DE LA ARENA, de Federico Ceca Bastante

Basada en l’obra “Der Sandmann” de l’escriptor E.T.A. Hoffmann. Una dona arriba a una platja. El lloc no està buit, a la vora hi ha un home assegut en una hamaca. Passats uns segons, ella comença a caminar en direcció a la vora cap a l’home de l’arena.

EN CLAVE DE ORTIFUS, de Ricardo Macián Arcas

Quan tots paren, el seu llapis cobra vida. Cada nit, des que el dibuixant va rellevar el músic, Ortifus retrata amb enginy l’actualitat. Ara en clau d’humor, perfecta per a convertir la crítica en art a través de les seues vinyetes.

ETERNOS, de Gonzalo Gurrea Ysasi

Un innovador estudi científic desenvolupat amb un grup d’ancians majors de 90 anys, tractarà d’incrementar la seua independència funcional.

FIERAS, de Luis E. Pérez Cuevas

Maria ha renunciat als seus desitjos, a la tranquil·litat que li prometia el pas dels anys. El sacrifici crida a la porta cada matí. El tem i l’adora. Un sentiment de què només pot escapar amb la mort. Les seues feres no l’abandonaran.

IMAGEN, d’Álvaro Figuerola

Colorado, el diable mateix, qui després de tants anys de ser el malvat, està cansat de la seua imatge.

KATAKROKEN, de Jaime Maestro

Eres capaç de descobrir i gaudir de l’art en tot el que t’envolta: en les pedres, en l’aigua, en un capvespre, en una flor. No obstant això, en compte d’admirar-te, felicitar-te o recolzar-te, t’hi has de veure perseguit, com un incomprés monstre rosa.

LA NIT DE L’OCEÀ, de María Lorenzo

Una casa a la costa. Un artista de vacances. Un paisatge obert a la imaginació. L’innombrable està per vindre.

LA BUENA FE, de Begoña Soler

Marisa, una dona de 35 anys, arriba a Urgències d’un hospital a buscar ajuda.

LA PASSEJÀ DE SANT ONOFRE, de Juan Carlos Fita Planells

Peça documental sobre una manifestació festiva en honor del sant patró del poble. A través del recorregut de la Passejà, es revela l’origen d’aquesta tradició i com es viu aquesta festa de la pólvora a l’actualitat. És una invitació per experimentar amb els sentits, la cultura del foc i els seus ritus desenvolupada pels pobles mediterranis.

MINAS DEL HORCAJO (El testimonio de las piedras), d’Alberto Gutiérrez

Qui diu que les pedres no parlen?

OA, de Jaime Maestro Sellés

En la solitària estepa de Mongòlia, una estrela fugaç comença a caure del cel; això alterarà el destí de dos xiquets que emprendran un viatge que marcarà la seua vida per sempre.

PIVA, de Jaume Quiles

пиво /’pi.vo/

PRISMATICOOS, de Ramon Chorques i Requena

Mario li vol demanar a Maria una cosa d’una forma molt original. Maria acceptarà…però acceptarà el que vol Mario o el que vol ella? Prismaticoos és un curtmetratge en què l’espectador completa la història elegint el seu propi final.

REINSERCIÓN, de David Linuesa

“Tot exdrogodependent que torna al carrer, torna a consumir”. A través del testimoni de diversos usuaris de pisos de reinserció, en distintes fases del procés tutelat de desintoxicació i reubicació social, el fotògraf i realitzador planteja una aproximació íntima a la realitat d’aquest context social i proposa reflexionar sobre la necessitat de lluitar per continuar aquesta tasca en un context de crisi.

SACRISTÁN, d’Octavio Guerra i Violeta Blasco

Pepe és el sagristà de la catedral de Múrcia. Pepita, una feligresa que du col·laborant amb la catedral els últims 40 anys. Tots els dies acompleixen la rutina d’organitzar les misses, però de vegades les coses es compliquen.

STARMAN, de Josema Roig

Wyatt Star, motorista que va de mal en pitjor, s’enfronta als errors del passat per a tornar a ser la llegenda que un dia va ser.

TÚ O YO, de Javier Marco

En l’amor, en el treball i en la guerra…tot cap

UN PAR DE CIEGOS, de David Esquivel

Dos persones normals en un món normal.

VALENTINA, de Marisa Crespo i Moisés Romera

Una xica. Un xic. Un gos. El destí.

YO NUNCA, Pablo Muñoz Naharro

Sovint, és l’arribada d’un estrany la que ens fa revelar-nos tal com som. La sexualitat no escapa d’aquesta influència. Tant és així que l’arribada d’una desconeguda al pis de Lucia farà que, amb el seu nóvio, es plantege noves qüestions sobre la seua visió d’una fidelitat, que penetra fins als llocs més recòndits de la imaginació.