avatar-1Ací teniu el llistat oficial dels curts seleccionats
en l’edició Quartmetratges 2016


 

¿Cuánto pesa un oso polar?  de Miguel Catalá i Amaia Yoldi. 10’38”  Ficció
Lola i Arturo es troben a la parada de l’autobús. Lola es dirigeix al treball, com tots els dies. Arturo comença un viatge. Dos perfectes desconeguts que parlen de les coses més íntimes mentre esperen.


14 anys i un dia, de Lucía Alemany.  12’04”  Ficció
Per a Arantxa, no hi ha res més important que la seua amiga Rossi, a Rossi el que més li importa és el seu xicot Santi. El gran impediment d’Arantxa és la seua mare, el de Rossi és la seua innocència. Dues històries que explotaran violentament un dia de Festa Major a la plaça d’un xicotet poble valencià.

 

Al final se casan, de Sergi Navarro. 9’17”  Ficció
Mentre ella prepara un del seus famosíssims pastissos, rep una visita inesperada.

 

Amor a Dios, de Javier Valenzuela.  4’10”  Ficció
Alfonso, un famolenc xiquet orfe, és reclutat com a guerrer per l’Orde dels Templers a la Pamplona del segle XIII. Anys més tard, ja com a adult, en una batalla de la reconquista cristiana, Alfonso ha de decidir si mata un soldat sarraí en nom de Déu.

 

Apolo81, d’Óscar Bernàcer. 11’45”  Ficció
Apolo o Caputxeta. Fletxa o cuirassa. Aposta el teu amor. Entra en el joc.


Astillera, de Carlos Daniel Gomero. 12’08” Documental
Entre olor a mar, gavines i vells vaixells, Marlene Echeandía reviu la seua infància, les seues memòries, i ens introdueix a l’univers de drassanes i d’històries personals en la caleta de San José, Chiclayo (Perú).

 

Cabeza de orquídea, de Violeta Blasco, Germán Andrés López, Carlota Napolittano, Angélica Sánchez i Claud. 21’00”  Documental
Angélica té un problema amb la seua sexualitat, un bloqueig psicològic i físic. A través d’un vídeo diari, compartit amb altres dues dones, indagarà en els seus records per a entendre què succeeix amb el seu cos.

 

Classmate, de Javier Marco. 10’24”  Ficció
Un home i una dona es troben en un autobús. Ella és enginyera i està casada. Ell viu al carrer.

 

Construyendo un musical, de Juan Carlos Fita. 24’15”  Documental
Uns joves tingueren la idea de fer un projecte creatiu que convertira el seu somni en realitat. Amb tota la seua energia i il·lusió, a més d’un gran esforç, aquest grup humà va ser capaç de construir un musical.


Continuidad de los parques, de Guillermo Alcalá-Santaella. 7’01” Ficció
Un home de negocis llig una novel·la i, a poc a poc, s’hi submergeix fins trobar-se amb els personatges de ficció del mateix relat.

 

Creo que te quiero, de Lucía Forner. 8’00”  Ficció
Laura i Alfredo són parella i estan preparant el dinar. Mentre Alfredo explica com li ha anat el dia, Laura li diu: “Crec que t’estime”.


Dent de lleó, de Jorge Bellver. 7’00”  Animació
No hi ha fronteres per al vent ni límits per als somnis. El vol d’una dent de lleó des del cor d’Àfrica fins a les nostres costes, simbolitza l’esperança de futur per a milions de persones en un món globalitzat.

 

El camerino, d’Ana Ramón Rubio.  9’00”  Ficció
Iván és un actor de 10 anys que ha aconseguit la fama amb un popular musical. José Luis és un director fracassat que detesta treballar amb estrelles i Amparo és una experimentada regidora a punt de retirar-se. Hui s’estrena la seua última obra i Iván ha decidit que no vol eixir a actuar.


El cerdo, de Pau Durà.  9’00”  Ficció
Un pare deixa al seu fill de cinc anys al col·legi i se’n va corrent a una oficina bancària. Ix d’aquesta amb una notificació a les mans: tot indica que ha posat la seua vida en dificultats.


Ella, de Javier Marco. 4’56”  Ficció
Un home fa cua per a comprar crispetes. Però el que semblava una senzilla vesprada de cinema es complica quan veu algú que li resulta familiar.

 

Estribillo, de César Tormo. 4’00”  Ficció
Una adolescent assaja una cançó en la seua habitació mentre son pare escolta darrere de la porta.

 

Evo, de Jordi Alonso, Adolfo Aliaga i Joan Gomar. 9’56”  Animació
Un individu descobreix una misteriosa cova que guardava durant segles el llegat d’una civilització molt avançada tecnològicament.

 

Iogurt i xocolate, de Susi Gozalvo. 15’00”  Ficció
Un home separat de la seua dona viu sol en un apartament de Russafa. De sobte, un dia s’adona que li falten iogurts a la nevera.

 

La fiesta del cine, d’Óscar Girón. 3’05”  Ficció
Un jove director de cinema a la recerca de producció.


La última noche, d’Héctor Alabadí. 20’00”  Documental
Un any després del tancament de Radio Televisió Valenciana. Canal 9 va viure la seua nit més llarga amb 12 hores en directe en les quals els treballadors lluitaren per resistir el màxim temps possible abans de l’apagada definitiva.


Lost years, d’Alejandro Beltrán. 20’53” Ficció
Els Anys Perduts és un curtmetratge basat en les repercussions que els abusos sexuals poden tindre en els joves adolescents i els seus efectes a llarg termini.

 

Mecánico, d’Alba Capilla. 12’48”  Animació
Torniquete viu en un món mecànic, on treballa reparant robots. Tots els dies observa, impotent, com els seus companys moren quan el rellotge que porten incorporat es buida. La seua anodina existència canviarà en conèixer Arandela.
Naderías, de Carlos Bigorra.  9’13” Ficció
Alhora que prén café amb una amiga, Paloma li comenta que està preocupada per l’estrany comportament de la seua filla.

 

Náufragos, d’Antonio Such. 16’00”  Ficció
Una dona viu sola en una casa perduda a vora mar. Un suïcida es llança per un penya-segat a la mar. Ambdós es mentiran. Però hi ha mentides que funcionen per a dos nàufrags de la vida, que a la seua manera s’acomoden quan troben terra ferma.

 

Nunca te olvidaré, de Víctor Devesa.  8’00”  Ficció
Un ancià rep la visita de la seua dona en la residència on està ingressat a causa de una malaltia.

 

Sputnik, de Vicente Bonet.  23’01”  Ficció
Nikolay és un cosmonauta rus que es converteix en el primer ésser humà en sortir a l’espai, però una fallada tècnica li impedirà tornar amb vida. Mentre orbita en la seua càpsula a l’espera d’un tràgic final, una trobada fortuïta li canvia la vida.

 

The slow life: Raúl Micó, de Carlos de las Heras. 6’14”  Documental
Un retrat sincer i positiu d’algú que podria ser qualsevol si no fóra perquè ha trobat la raó de la seua existència.

 

Tú no eres el más fuerte, d’Emilio Yebra. 1’00”  Animació
Un caçador està buscant un nou trofeu per a la seua col·lecció.

 

Un lugar, d’Iván Fernández de Córdoba. 12’00”  Ficció
Un immigrant àrab ha de superar els prejudicis d’una família europea per tal d’aconseguir reparar el seu cotxe i arribar al seu destí.