SESSIÓ ESPECIAL CINEMA MUT VALENCIÀ

📅𝐃𝐢𝐮𝐦𝐞𝐧𝐠𝐞, 𝟐𝟎 𝐝’𝐨𝐜𝐭𝐮𝐛𝐫𝐞, 𝟏𝟗 𝐡.
📍Centre Cultural El Casino
Gratuït.

Acompanyament amb piano en directe a càrrec de Sergio López López

El Cinema Mut Valencià encara és un període no massa conegut i fins i tot estudiat, tot i la presència en la seva singladura d’interessants pel·lícules realitzades per Antonio Costa, Ángel García Cardona, Maximiliano Thous, Enrique Santos o José Buchs.

En col·laboració amb La Filmoteca, l’Institut Valencià de Cultura (IVAC), decidit a col·laborar en la difusió del valuós llegat, Quartmetratges presenta una sessió especial amb dues pel·lícules de l’etapa muda: Benítez quiere ser torero, dirigida per García Cardona el 1910, i Sangre y arena, de Vicente Blasco Ibáñez i Max André i produïda en 1916.

Les dues peces ,situades en ambients taurins i folklòrics (com moltes de les obres rodades en l’època) , dialoguen perfectament i arriben fins i tot a conformar una mena de doble interpretació de la mateixa història. La pel·lícula sobre la coneguda novel·la de Blasco Ibáñez, dirigida personalment per l’escriptor, i amb una durada d’una hora, és a més a més la seva primera adaptació a la gran pantalla. Per la seva banda, el curtmetratge “Benítez” és una divertida burla sobre molts dels tòpics lligats al món del bou.

Sangre y arena (1916)

 

Filmoteca Valencia