NIT TEMÀTICA

📅𝐃𝐢𝐯𝐞𝐧𝐝𝐫𝐞𝐬, 𝟐𝟓 𝐝’𝐨𝐜𝐭𝐮𝐛𝐫𝐞 – 𝟐𝟎:𝟑𝟎 𝐡
📍Centre Cultural El Casino
Gratuït.

CENSURA I TRANSICIÓ

En els anys setanta, durant l’últim bloc del Franquisme i la Transició, mentre continuen desenvolupant-se en la cinematografia espanyola les produccions populars i les propostes més cinèfiles i exigents, sorgeixen nombrosos curtmetratges combatius i crítics. Construïdes en els marges de la indústria, aquestes pel·lícules s’aproximen a la tensa realitat del moment amb diferents formes expressives. En conjunt, aquestes obres, alliberades de lligams industrials i controls, concreten i exposen una precisa radiografia de l’Espanya del seu temps.

En aquesta edició de La Nit Temàtica té la voluntat de donar a conèixer al públic una mostra d’aquests valuosos treballs i retre un homenatge als artistes que els realitzen. I per a això us proposem una sessió especial amb tres curtmetratges d’aquesta producció: Para no olvidar: la censura del franquismo, de Manuel Esteban Marquilles, Votad, votad malditos, de Llorenç Soler, i La edad del silencio, de Gabriel Blanco. Els dos primers, realitzats en 1971 i 1977, són documentals que observen respectivament les dificultats dels artistes per expressar-se i construir les seves obres en el franquisme i les primeres eleccions generals lliures celebrades a Espanya després de la mort del dictador. El tercer, realitzat el 1978, és una al·legòrica peça d’animació sobre la repressió.

Presentació i col·loqui posterior a càrrec de l’experta en cinema Áurea Ortiz.

La edad del silencio (1978)

Votad, votad malditos (1977)

overlay

 

Filmoteca Española        Filmoteca Catalunya byn

Filmoteca Valencia

Malgrat tots els nostres esforços ens ha sigut impossible contactar amb els responsables del curtmetratge “Per a no oblidar: la censura del franquisme”. Preguem per tant que els mateixos es posen en contacte amb nosaltres per a solucionar la qüestió dels drets d’autor.