La sessió especial Mestres del Cinema Espanyol, que podrà veure’s el diumenge 18 d’octubre a les 19:30h, recupera dues valuoses pel·lícules d’uns cineastes tan excel·lents i coneguts com Carlos Saura i Manuel Summers, La tarde del domingo i El viejecito, unes obres que a més d’anunciar moltes de les seues principals constants artístiques es construeixen al voltant de qüestions socials i polítiques que continuen estant de plena actualitat. En la primera, un poderós drama introspectiu, Saura descriu les rutines d’una jove criada i analitza la situació de la dona obrera; per part seua, Summers, lligat com sempre a una escriptura fantasiosa i humorística, parla de les inquietuds dels més majors.

La sessió extraordinària recupera dos films d’aprenentatge poc coneguts i vistos hui dia, permet analitzar les principals inquietuds de la seua època i establir interessants nexes i diàlegs amb el cinema actual.

La sessió estarà presentada per Ramón Alfonso, escriptor, crític i historiador cinematogràfic.

🎞 𝗟𝗮 𝘁𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲𝗹 𝗱𝗼𝗺𝗶𝗻𝗴𝗼 (𝟭𝟵𝟱𝟳) 𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗹𝗼𝘀 𝗦𝗮𝘂𝗿𝗮. 𝟯𝟮 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝘀
Un diumenge qualsevol de setembre. Clara és una jove criada que a penes sap llegir, és una espècie de Ventafocs a la qual s’explota sense pietat. Clara fa plans per a passar la vesprada del diumenge en companyia d’altres minyones, acudeixen al Retir de passeig, van a un ball amb uns amics, flirtegen, però Clara se sent angoixada, se sent aïllada enmig de la gent.

.

🎞 𝗘𝗹 𝘃𝗶𝗲𝗷𝗲𝗰𝗶𝘁𝗼 (𝟭𝟵𝟲𝟬), 𝗠𝗮𝗻𝘂𝗲𝗹 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿𝘀. 𝟮𝟮 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝘀
Aquesta és la història d’un vellet que no es volia morir..

RAMÓN ALFONSO

Escriptor, crític i historiador cinematogràfic. És autor de diversos llibres i col·labora en la revista Dirigido por… Imparteix cursos d’Història del Cinema i organitza cicles en diferents espais culturals. Ha format part del Jurat de la Crítica en diversos certàmens com el Festival Internacional de Sitges. Membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques i de l’Acadèmia Audiovisual Valenciana, és programador en Quartmetratges y soci fundador de El Efecto Kuleshov, associació cultural especialitzada en l’ensenyament i difusió del Cinema.