SESSIÓ ESPECIAL – LUCIA ALEMANY

En l’edició de 2016 de #Quartmetratges la cineasta Lucía Alemany obté el premi al Millor curtmetratge en valencià amb ?? ???? ? ?? ???. Només tres anys després concreta amb el seu llargmetratge, ?? ?????????, una de les óperas primas més notables i emocionants dels últims temps. Filmada al seu poble natal de Traiguera, està protagonitzada per la debutant, i nominada al Goya a millor actriu revelació, Carmen Arrufat.

➡️ El dissabte 17 d’octubre a les 19.30h#Quartmetratges2020 projecta el curt guardonat i el llargmetratge en una sessió especial armada al voltant de la mirada d’una de les artistes joves de cinema més prometedores del panorama actual. La sessió estarà presentada per @las_entendidas prescriptoras de cinema.

?? ????????? (2019), Lucía Alemany. 92 minuts
Lis és una adolescent que somia amb convertir-se en artista de circ i eixir del seu poble, encara que sap que per a aconseguir-lo haurà de barallar-lo durament amb els seus pares. És estiu i Lis es passa el dia jugant als carrers del poble amb les seues amigues i festejant amb el seu xic, uns anys major que ella. La falta d’intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen a Lis a portar aqueixa relació en secret perquè els seus pares no s’assabenten. Però aqueix estiu idíl·lic arriba a la seua fi i, amb l’inici de la tardor, Lis descobreix que està embarassada.

?? ???? ? ?? ??? (2015), Lucía Alemany. 12 minuts – Premi Millor curtmetratge en Valencià 2016
Arantxa, una adolescent de catorze anys, decideix enfrontar-se a la seua mare per a dir-li que no suportarà més la violència com a mètode d’educació.

LAS ENTENDIDAS

Alexia i Adriana, formen un binomi que va sorgir de la seua passió pel cinema. Des de fa tres anys, aquestes *prescriptoras de cinema van començar a compartir via Instagram les seues inquietuds cinèfiles i la seua particular visió com a espectadores. Juntes escriuen i dirigeixen el podcast Las Entendidas per a Glamour España, on cada setmana repassen l’actualitat cinematogràfica en un format que combina crítica i humor.