NIT TEMÀTICA

CECILIA BARTOLOMÉ – PREMI A LA TRAJECTÒRIA

Formada a l’Escola Oficial de Cinema de Madrid, igual que Chávarri, Miró, Zulueta o Saura, l’alacantina 𝗖𝗲𝗰𝗶𝗹𝗶𝗮 𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲́ és una de les cineastes més singulars i combatives del cinema espanyol. Autora d’un dels retrats cinematogràfics més excel·lents de la convulsa etapa de la transició, l’extens documental 𝘿𝙚𝙨𝙥𝙧𝙚́𝙨 𝙙𝙚… , dirigeix també una de les pel·lícules més importants i celebrades de l’Escola de Cinema: 𝙈𝙖𝙧𝙜𝙖𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙮 𝙚𝙡 𝙡𝙤𝙗𝙤.

Aquest migmetratge es projectarà en #Quartmetratges el divendres 23 d’octubre, en el marc de la 𝗡𝗜𝗧 𝗧𝗘𝗠𝗔̀𝗧𝗜𝗖𝗔, amb el curt 𝘾𝙖𝙧𝙢𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝘾𝙖𝙧𝙖𝙗𝙖𝙣𝙘𝙝𝙚𝙡. En les dues pel·lícules, la cineasta, desenvolupant amb una admirable i sorprenent llibertat una extraordinària mirada batalladora i feminista, examina la situació social, política o sexual de la dona en l’escenari de la dictadura. La recuperació en la sessió especial d’aquestes dues importants pel·lícules forma part d’un homenatge per part de #Quartmetratges2020, atorgant-li el 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶 𝗮 𝗹𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗲𝗰𝘁𝗼̀𝗿𝗶𝗮, a una directora fonamental de la Història del Cinema Espanyol. Presentació i coloqui a carrec de Giovanna Ribes, directora, guionista i productora valenciana, directora del Festival Internacional Dóna i Cinema