L’Associació de la Indústria del Curtmetratge atorga al Festival Quartmetratges el seu certificat de qualitat

EllogoCertificadoAIC-300x200 segell reconeix els certàmens que realitzen “una funció ejemplar” per a la difusió, protecció i professionalització del cinema

El Festival Quartmetratges de Quart de Poblet realitza “una funció ejemplar” per a la difusió, protecció i professionalització del cinema i la seua indústria, especialment, el curtmetratge. Així ho considera l’Associació de la Indústria del Curtmetratge (AIC), que li ha atorgat el seu certificat de qualitat 2016, creat amb l’objectiu bàsic “d”educar a noves generacions de cineastes i protegir festivals modèlics”.

Quartmetratges se situa així entre la trentena de festivals que han obtingut el Certificat AIC en tota Espanya, entre ells, els desenvolupats en ciutats com Barcelona, Madrid, Victoria-Gasteiz, Bilbao, Gijón, Las Palmas de Gran Canària o la pròpia València, amb Cinema Jove.

El Festival Quartmetratges, integrat pel Concurs de Curtmetratges i el Concurs de Guions per a Curtmetrages, va iniciar la seua trajectòria fa ja 33 anys i s’ha consolidat com un referent en l’àmbit de la creació audiovisual valenciana i nacional. Són diversos els curts premiats a Quart de Poblet que han obtingut posteriorment premis Goya o han arribat a l’avantsala dels Óscar.

Estructurat en seccions (ficció, animació i documental), lliura diversos premis: millor curtmetratge, millor curt en valencià i en cadascuna de les seccions, premi del jurat jove, premi del curts per mòbil i premis de guió. En les últimes edicions, ha incorporat a la seua programació, a més, tallers i activitats divulgatives i formatives.

Els orígens de Quartmetratges se situen en 1984, a iniciativa de l’Associació Terra Culta, un grup de joves aficionats i aficionades al cinema que van iniciar la seua activitat dos anys abans, organitzant jornades de cinema, cinefórum i activitats al voltant de la cinematografia.

Posteriorment, es va dissoldre i va ser l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, que hui dirigeix Cristina Mora, el que va assumir la continuïtat de l’esdeveniment.

Actualment, són el consistori i l’associació Cremant Muses els qui organitzen el festival, que molt prompte farà pública la convocatòria de 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.