“Misterio”, de Chema García Ibarra, guanya la 30 edició de Quartmetratges

La 30 edició de Quartmetratges va concloure dissabte passat amb la gala de cloenda i lliurament de premis, presentada per l’actor i cap visible de la companyia Pot de Plom Xavi Castillo, qui va obrir l’acte amb un aplaudit espectacle. L’Ajuntament de Quart de Poblet ha comptat amb la col·laboració de l’associació Cremant Muses, la Fundació Autor de la Societat General d’Autors (SGAE), Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i Dacsa Produccions en l’organització del festival.

XaviGala

El premi al millor curtmetratge va recaure en “Misterio”, de Chema García Ibarra, qui no va poder assistir a la gala. El va recollir en nom seu el director Álex Montoya. Aquest és el tercer curt del director il·licità, que ja va obtenir el premi al millor guió en el “Projecte Curt Canal+” al Festival de Cinema de Gijón i va ser nominat a millor curt europeu en el Berlinale Film Festival 2013.

Misterio poster

En la Secció Documental, el premi ex aequo va recaure en“Indígenes”, de Josep Pitarch i en “Watoto Tunza”, de María José Anrubia i Rafa Arroyo; mentre que el premi al millor curt d’Animació va ser per a “El nombre de los peces ”, d’Iván Madolell.

El premi en Ficció se’l va emportar “Haciendo de Valencia nuestro hogar”, obra d’Alfonso Suárez i Néstor Vilar, encara que va haver-hi també un menció especial del jurat per a “Criando monstruos”, de Fernando Ros. Finalment, el jurat jove va triar com a millor curtmetratge “Nevermore”, de Borja Pascual.

En la gala es va lliurar el guardó del Concurs de Curts amb Mòbil ,organitzat per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament dins del programa municipal de prevenció de l’absentisme escolar. El premi va ser per a “Teletienda”, de Rubén Leiva i Ángel Sevilla.

ProjeccioCinemajors

Un dels moments més especials de l’acte va ser la projecció dels dos curts protagonitzats i dirigits per persones majors del municipi durant el taller “Cinemajors”, a càrrec de Cremant Muses. “Te la devuelvo mañana”, basat en el guió escrit per un dels participants en el curs, Carlos Beltrán, va arrancar els aplaudiments del públic, que va reconèixer l’excel•lent treball tant dels mestres com dels aplicats alumnes: Ángel Lorente, Carlos Beltrán, Luis Crespo, Pilar Miranda, Ros Hurtado, Juan Vicente Baixauli, Segundo Montero, Teófilo Gómez, Luis García, Miguel Montero, Cati Muñoz, Dolores Martínez, José Ureña i José Antonio Pulgarín.

El festival engloba també el Concurs de Guions de Curtmetratges, que compleix enguany el 25 aniversari. En aquest cas, el guanyador va ser “Bienvenido a casa”, de Miguel Marcos, Noelia Martínez i María Mínguez, i el segon premi el va rebre “La Buena Fe”, de Begoña Soler.

FilaZero

A la gala van assistir l’alcaldessa, Carmen Martínez, i les regidores de Cultura i Educació, Cristina Mora i Consuelo Campos, respectivament, acompanyades d’altres membres de la corporació municipal i del jurat, integrat per l’actriu Rosana Pastor, el director Òscar Bernàcer i el productor Xavier Crespo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.