Taller d’escriptura de Guió, a càrrec de Carlos García

2013-09-25_06_57_32 Amb motiu de la celebració de la XXX Edició del Festival Quartmetratges, organitzat per l’Ajuntament de Quart de Poblet (València), i dins del marc d’activitats del seu XXV Concurs de Guions per a Curts, la Fundació Autor de la SGAE, en col•laboració amb la EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià), organitza aquest taller amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament dels professionals del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana.

INTRODUCCIÓ
El curtmetratge és un format amb una doble vessant que el fa especialment profitós per als cineastes: Per una part és un gènere en sí mateix, amb el seu propi codi, i amb plena acceptació com a obra artística única i independent. I d’altra, és una poderosa plataforma d’aprenentatge pràctic per a aquells que volen introduir-se en el món del cinema.

La seua durada i la llibertat creativa que permet el fan idoni per a que els cineastes novells puguen experimentar, provar, equivocar-se, aprendre en definitiva, sense por a jugar-se el patrimoni familiar intentant-ho.

PROGRAMA
1. De la pàgina en blanc a l’argument. Acostant-nos al curtmetratge a partir del visionat i reflexió d’alguns dels curts premiats en edicions anteriors del festival.
2. De l’argument al tractament. Durant aquesta sessió es començarà a donar forma a les diferents històries.
3. Del tractament al guió. Amb el suport de materials ja escrits, com els guions premiats en les anteriors edicions del Concurs de Guió Quartmetratges, els assistents començaran l’elaboració del guió del curtmetratge a partir del tractament.

PROFESSOR
Carlos García.carlos_garcia_interior Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha sigut coordinador de guions i guionista de sèries de comèdia com Autoindefinits, Socarrats o Maniàtics, i de sèries dramàtiques com Unió Musical Da Capo o Bon dia bonica! També ha escrit i dirigit un gran nombre de curtmetratges, entre ells Papel Quemado, amb el que va obtindre el Primer Premi al Festival de Quart de Poblet 2004.
Com a docent, posseïx el Màster Universitari de professor de secundària i ha impartit classes de guió a la Universitat i en diferents Instituts de Secundària de València.

INFORMACIÓ I LLOC D’IMPARTICIÓ
Espai de Creació Jove. c/ Gerardo Paadín, 19. Quart de Poblet, València.
Del 21 al 24 d’octubre de 2013
Horari: Dilluns, dimarts i dijous

S’admetran inscripcions fins completar l’aforament, o fins el dia d’inici del curs. Realització subjecta a un mínim d’inscripcions.

INSCRIPCIONS: http://www.fundacionautor.org/cursodetalle.php?id=215

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.